Notice: Undefined index: d0c9d5d216db3b5978e92262936bbca2 in /var/www/vhosts/nadiashealthyworld.com/httpdocs/wp-content/plugins/userpro/addons/social/functions/wp-include.php on line 1 Vijgencake – Nadia's Healthy World
0 0
Notice: Undefined variable: btn_class in /var/www/vhosts/nadiashealthyworld.com/httpdocs/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Vijgencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

2 eieren
80 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram griekse yoghurt
1 tl bakpoeder
snufje zout
160 gram bloem
verse vijgen
2 el amandelschilfers optioneel

Maak bladwijzer van recept

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /var/www/vhosts/nadiashealthyworld.com/httpdocs/wp-includes/link-template.php on line 394

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vijgencake

Kenmerken:
    • Medium

    Ingrediënten

    Uitleg

    Deel

    Deze lekkere vijgencake zet je in een handomdraai op tafel en smaakt zo lekker door de zoetheid van de vijgen. Lekkere verse vijgen vind je bij de Marokkaanse winkels. Dit zijn vijgen die geïmporteerd zijn uit Spanje en de smaak is muy bien. Bij Action kocht ik afgelopen week vier kleine bakvormen waardoor ik met een beslag makkelijk verschillende soorten cakes kon maken. Dit scheelt gedoe en voorkomt voedselverspilling, want niet iedereen lust vijgencake.

     

     

     

     

    (Visited 3.429 times, 1 visits today)

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 160 graden.

    2
    Klaar

    Mix de suiker, roomboter en vanillesuiker romig. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop verder op lage stand tot de eieren volledig zijn opgenomen. Vervolgens de yoghurt erbij voegen terwijl je mixt.

    3
    Klaar

    Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef dit boven de kom beslag en spatel het rustig tot de bloem volledig is opgenomen. Dus niet als een gek gaan roeren, heel rustig.

    4
    Klaar

    Dit beslag kan je in een vorm van 22 cm bakken of in 3 kleine vormpjes van Action. Vet de bakvorm in en bestuif het met wat bloem. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad.

    5
    Klaar

    Was en snij de vijgen in partjes. Leg deze op het beslag en duw ze er een beetje in. Bestrooi het beslag eventueel met amandelschilfers.

    6
    Klaar

    Bak de cake gedurende 30-40 minuten in het midden van de oven, tot hij goudbruin. Controleer met een prikkertje of de cake gaar is. Als de cake klaar is kan je em eventueel bestrijken met jam. Ook heel erg lekker. Smakelijk.

    Nadia

    Recepten beoordeling

    Er zijn op dit moment nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om je beoordeling te plaatsen.
    kefir
    vorige
    Hoe je zelf kefir kan maken
    havermoutbroodjes
    volgende
    Zachte havermoutbroodjes
    kefir
    vorige
    Hoe je zelf kefir kan maken
    havermoutbroodjes
    volgende
    Zachte havermoutbroodjes

    3 Comments Hide Comments

    @Mineke: Ik heb deze taart/cake intussen 2x gemaakt. Ik gebruikte beide keren 100 g roomboter en dat was eigenlijk perfect.

    Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Pas op, dat mag niet!!